Оновлений бренд та збільшення продажів: як за 10 років змінилася компанія Volvo Cars

13:07 | ЛИПЕНЬ 02 2020
Оновлений бренд та збільшення продажів: як за 10 років змінилася компанія Volvo Cars

Десять років тому Volvo Cars об’єдналася з глобальною групою мобільних технологій Zhejiang Geely Holding та перетворилася із європейської компанії на світового виробника преміальних автомобілів.

 За словами CEO компанії Хакана Самуельсона, сьогодні Volvo Cars сильніша, ніж будь-коли. Він також розповів про 10-річні результати, а саме: повне оновлення асортименту продукції, встановлення глобальної присутності у різних регіонах, подвоєння продажів і перехід від беззбитковості до прибутковості.

 

Volvo Cars передбачає власне лідерство у сферах мобільності, електрифікації та автономного водіння, а також встановлення мільйонів прямих контактів із клієнтами через впровадження нових технологій.

Крім цього, у планах компанії до 2025 року на половину збільшити відсоток продажів електрокарів та гібридних автомобілів. Вони стануть частиною нового покоління Volvo, спроектованих на основі модульної платформи SPA2.

Розпочавши 2014 рік з флагманського XC90, компанія повністю оновила модельний ряд автомобілів новими позашляховиками, cеданами та універсалами. Вони розроблені на модульних платформах бренду SPA та CMA.

Volvo продовжує електрифікувати модельний ряд і цього року відкрила нову лінію з виготовлення акумуляторних батарей у Бельгії, де розробляють повністю Volvo – XC40 Recharge P8.

 У світі нові моделі бренду швидко визнали інноваційними та одними з найбезпечніших. Завдяки цьому у 2019 році клієнти вперше майже за 100 років існування компанії придбали більше 700 000 автомобілів. Оновлений бренд і дизайн Volvo втілює унікальну скандинавську ідентичність. Це забезпечило конкурентоспроможність компанії у преміум-сегменті автомобільного ринку.

У 2010 році після об’єднання Volvo Cars із компанією Zhejiang Geely Holding було розроблено новий бізнес-план. Стратегія якого складалася із технічної незалежності, глобального промислового виробництва, посиленої ідентичності бренду та незалежного управління холдингом Geely.

Volvo розширив виробничу та науково-дослідницьку мережі, які розпочиналися з двох виробничих заводів та європейського підприємства двигунів. Сьогодні це чотири додаткові виробничі майданчики та власний дослідний центр у Китаї. Завдяки їм та автомобільному заводу у США компанія забезпечила захист своїх активів.

Volvo Cars у 2011 році – це 21 500 співробітників, загальний обсяг продажів 449 255 автомобілів, дохід 126 млрд шведських крон, операційний прибуток 1,6 млрд шведських крон.

Volvo Cars у 2019 році - це 43 000 співробітників, загальний обсяг продажів 705 452 автомобілі, дохід 274 млрд шведських крон, операційний прибуток 14,3 млрд шведських крон.