Наступне покоління Volvo буде з технологією автономного керування

09:07 | ЛИПЕНЬ 08 2020
Наступне покоління Volvo буде з технологією автономного керування

Щоб підвищити потенціал компанії з розробки програм автономного керування Zenuity, її розділять на дві частини. Перша зосередиться на розвитку та монетизації програмного забезпечення і належатиме Volvo Cars. Друга буде займатися комерціалізацією вдосконалених систем допомоги водіям. Її інтегрують у Veoneer - компанію з техніки безпеки в автомобілях.

Сьогодні Zenuity володіють Volvo Cars і Veoneer у розмірі 50/50. За час керівництва двома компаніями Zenuity розробила потужну програмну платформу для допомоги водіям та автономних систем керування. Ці напрямки продовжать вдосконалюватися і надалі.

За угодою, операційну діяльність Zenuity та її працівників з Ґетеборга та Швеції, а також Шанхаю, переведуть у нову компанію під керівництвом Volvo Cars. Діяльність та співробітники з Німеччини та США будуть направлені у Veoneer. Частина Zenuity, яка відтепер належатиме Volvo Cars, розроблятиме програмне забезпечення для повністю автономного керування. Воно буде інтегровано в автомобілі наступного покоління, які розробляються на основі платформи SPA2. Нова компанія залишиться відокремленою від Volvo Cars та керуватиме власними каналами дистрибуції.

За словами CEO Volvo Cars Хакана Самуельсона, компанія планує оснастити наступне покоління своїх авто технологією безпечного автономного водіння на дорогах.

Генеральний директор Zenuity Денніс Нобеліус впевнений у спроможності нової компанії розробити безпечне програмне забезпечення для автономного керування. За словами Нобеліуса, в планах розробити одну із платформ-переможців. Нова компанія почне працювати орієнтовно у третьому кварталі цього року.