Завод Volvo Cars у Ченду працює повністю від відновлюваної електроенергії

09:07 | ЛИПЕНЬ 08 2020
Завод Volvo Cars у Ченду працює повністю від відновлюваної електроенергії

Сьогодні найбільший китайський завод Volvo Cars повністю працює на основі відновлюваної електроенергії. Це є результатом нещодавно підписаного контракту на постачання, що зменшить викиди вуглекислого газу більше як на 11 000 тон на рік. Компанія планує до 2025 року виробляти продукцію без шкідливих викидів.

Стратегія Volvo Cars зосереджена на зменшенні вуглецевого сліду від кожного авто на 40% у період з 2018 по 2025 роки. До 2040 компанія планує виробляти машини без шкоди для клімату.

До недавнього часу завод у Ченду отримував 70% електроенергії з поновлюваних джерел, новий контракт стосується решти 30%. Згідно з ним, 65% електропостачання надходитиме від гідроенергетики, а решта — від сонячної енергії, вітроенергетики та інших відновлюваних джерел.

Керівник відділу промислових операцій та якості у Volvo Cars Хав'єр Варела підтвердив наміри бренду вживати рішучі дії. За його словами, наразі метою компанії є  зменшення викидів вуглецю через конкретні і відчутні заходи. Для найбільшого заводу компанії у Китаї важливо отримувати повністю відновлювану електроенергію.

З 2008 року усі європейські заводи Volvo отримали кліматично-нейтральне постачання електроенергії. У 2018 році шведський завод двигунів у Скьовде став першим у мережі автовиробника з повністю кліматично нейтральним виробництвом, того ж року на бельгійському заводі у Ґенті встановили 15 000 сонячних панелей. Це стало першим масштабним впровадженням сонячної енергії у світову виробничу мережу Volvo.

Такі заходи є частиною кліматичного плану компанії, запущеного наприкінці 2019 року. Як один з найамбітніших в автоіндустрії, він передбачає чіткі пропорції продажів до 2025 року: 50% — повністю електричні автомобілі, а решта — гібридні. Все ж таки, основною метою залишається не лише зменшення кількість вихлопних газів через тотальну електрифікацію, але й знизити рівень викидів вуглекислого газу в усіх глобальних процесах.